Click the down arrows to select your answers and then
click the CHECK ANSWERS button and your results
will be displayed.

 
pH 7.50, pCO2 41, HCO3- 33:
pH 7.39, pCO2 42, HCO3- 23:
pH 7.47, pCO2 29, HCO3- 24:
pH 7.23, pCO2 59, HCO3-24:
pH 7.21, pCO2 63, HCO3- 23;
pH 7.42, pCO2 32, HCO3- 23
pH 7.21, pCO2 54, HCO3- 26;
pH 7.09, pCO2 50, HCO3- 15;
pH 7.54, pCO2 33, HCO3- 27.8;
pH 7.32, pCO2 49, HCO3- 16;
pH 7.47, pCO2 29, HCO3- 29;
pH 7.45, pCO2 44, HCO3- 22;

When you finish click here to close this practice window

1. pH 7.50, pCO2 41, HCO3- 33: a. Normal ABG b. Uncompensated metabolic alkalosis c. Compensated respiratory acidosis d. Uncompensated respiratory alkalosis 2. pH 7.39, pCO2 42, HCO3- 23: a. Normal ABG b. Uncompensated metabolic acidosis c. Compensated respiratory acidosis d. Compensated metabolic acidosis 3. pH 7.47, pCO2 29, HCO3- 24: a. Uncompensated metabolic alkalosis b. Uncompensated respiratory alkalosis c. Compensated respiratory alkalosis d. Compensated metabolic alkalosis 4. pH 7.23, pCO2 59, HCO3-24: a. Uncompensated respiratory acidosis b. respiratory acidosis, with compensating metabolic alkalosis c. Uncompensated metabolic alkalosis d. metabolic acidosis, with compensating respiratory alkalosis 5. pH 7.21, pCO2 63, HCO3- 23; a. Metabolic acidosis with uncompensated respiratory alkalosis b. Respiratory acidosis c. Respiratory alkalosis d. Uncompensated metabolic acidosis 6. pH 7.42, pCO2 32, HCO3- 23 a. Uncompensated metabolic alkalosis b. Compensated respiratory acidosis c. Uncompensated metabolic acidosis d. Compensated respiratory alkalosis 7. pH 7.21, pCO2 54, HCO3- 26; a. Uncompensated metabolic acidosis b. Respiratory acidosis c. Compensated respiratory alkalosis d. Uncompensated metabolic alkalosis 8. pH 7.09, pCO2 50, HCO3- 15; a. Uncompensated combined respiratory and metabolic acidosis b. Uncompensated combined respiratory and metabolic alkalosis c. Uncompensated respiratory acidosis, with compensated metabolic alkalosis d. Compensated metabolic acidosis 9. pH 7.54, pCO2 33, HCO3- 27.8; a. Uncompensated combined respiratory and metabolic alkalosis b. Uncompensated combined respiratory and metabolic acidosis c. Compensated metabolic alkalosis d. Respiratory alkalosis, with uncompensated metabolic alkalosis 10. pH 7.32, pCO2 49, HCO3- 16 a. Compensated respiratory acidosis b. Uncompensated combined respiratory and metabolic alkalosis c. Uncompensated metabolic acidosis, with compensated respiratory alkalosis d. Uncompensated combined respiratory and metabolic acidosis 11. pH 7.47, pCO2 29, HCO3- 29; a. Respiratory alkalosis, with compensated metabolic alkalosis b. Uncompensated combined respiratory and metabolic alkalosis c. Uncompensated metabolic alkalosis, with compensated respiratory acidosis d. Uncompensated respiratory acidosis, with compensated metabolic alkalosis 12. pH 7.45, pCO2 44, HCO3- 22 a. Uncompensated combined respiratory and metabolic alkalosis b. Uncompensated combined respiratory and metabolic acidosis c. Normal ABG d. Compensated respiratory alkalosis, with metabolic alkalosis Answers: 1 = b, 2 = a, 3 = b, 4= a, 5 = b, 6 = d, 7 = b, 8 = a, 9 = a, 10 = d, 11 = b, 12 = c